В начало

Shell придбає сингапурську СПГ-компанію Pavilion Energy у Temasek

Shell погодилася придбати сингапурську компанію з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) Pavilion Energy у глобальної інвестиційної компанії Temasek, що, зі слів представника нафтової компанії, зміцнить її лідерські позиції у сфері СПГ, згідно із заявами у вівторок.

Як повідомляє Reuters, оголошення підтверджує повідомлення Reuters минулого четверга про те, що сингапурська Temasek завершує продаж Pavilion Energy компанії Shell найближчими днями в рамках угоди на сотні мільйонів доларів США.

Shell і Temasek не розкривають у своїх звітах фінансових деталей продажу.

Угода забезпечить Shell, яка вже є провідним світовим трейдером СПГ, доступ до газових ринків у Європі й Сингапурі, оскільки вона агресивно розширює свій слід СПГ після отримання торік мільярдних прибутків.

У неї входять контракти Pavilion Energy на постачання СПГ на 6,5 млн тонн на рік від таких постачальників, як Chevron, BP і QatarEnergy, отримані з американських установок скраплення, таких як Corpus Christi Liquefaction, Freeport LNG і Cameron LNG.

Довгострокова потужність Pavilion з регазифікації приблизно 2 млн тонн на рік на британському СПГ-терміналі Isle Grain, його доступ до регазифікації у Сингапурі й Іспанії, а також його бізнес із бункерування СПГ у Сингапурі, найбільшому в світі порту для заправки суден, також включені в угоду, повідомила Shell.

Зої Юйнович, інтегрований директор Shell з газу й розвідки, сказала, що придбання принесе значні обсяги й додаткову гнучкість глобальному портфелю.

Shell повідомила, що придбання буде поглинено у рамках її вказівок щодо грошових капітальних витрат, які залишаються незмінними.

«Ця угода перевищує внутрішню норму прибутку для інтегрованого газового бізнесу Shell, що забезпечує зростання закуплених обсягів на 15-25% порівняно з 2022 роком», — йдеться у заяві Shell.

До 2030 року Shell планувала розширити свій бізнес зі скрапленого природного газу на 20-30% порівняно з 2022 роком, і очікується, що ця угода допоможе досягти цих цілей, додає компанія.

Shell очікує, що до 2040 року глобальний попит на СПГ зросте більш ніж на 50%, оскільки в Китаї, країнах південної й південно-східної Азії набирає обертів перехід з вугілля на газ.

Угоду було укладено трохи більше ніж через 10 років після того, як Temasek створив Pavilion Energy для задоволення зростаючого попиту на енергію в Азії й підтримки енергетичного переходу.

«Ми вважаємо, що Shell має хороші можливості для розвитку бізнесу Pavilion Energy і зміцнення свого глобального СПГ-центру в Сингапурі», — заявила Джульєт Тео, голова групи розвитку портфоліо Temasek і керівник ринку Сингапуру.

Temasek збереже свій підрозділ Gas Supply Pte Ltd, який імпортує природний газ по трубах із Південної Суматри в Індонезії, йдеться у заяві Temasek.

Згідно з обома заявами, контракти Pavilion Energy на трубопровідний газ із клієнтами в енергетичному секторі також не є частиною угоди й будуть переведені на GSPL до завершення.

Крім того, 20% акцій Pavilion Energy у блоках 1 і 4 в Танзанії не буде включено в угоду.

Згідно з обома заявами, транзакцію планують завершити до І кварталу наступного року за умови схвалення регуляторними органами.

Зі слів представника Temasek, Pavilion продовжить працювати як окремий і незалежний бізнес до завершення транзакції.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти