В начало

Держпродспоживслужба оштрафувала АЗС на 75 млн грн

Держпродспоживслужба з травня 2022 року здійснила 851 позаплановий захід державного нагляду на ринку пального. Зафіксовано порушення у 641 випадку, що становить 75% від загальної кількості перевірок, йдеться у повідомленні служби.

За результатами проведених заходів прийнято 542 рішення щодо застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 74,7 млн ​​грн.

Типовими порушеннями порядку формування, встановлення і застосування цін на пальне є:

  • завищення граничного рівня торгової надбавки;
  • невиконання суб'єктами господарювання вимог щодо декларування зміни роздрібних цін на пальне.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що тимчасово, на період до припинення чи скасування військового стану в Україні, податковим органам надано право здійснювати державний контроль (нагляд) і спостереження у сфері ціноутворення відповідно до закону «Про ціни та ціноутворення» з урахуванням особливостей, встановлених цим пунктом.

Податкові органи здійснюють контроль за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін і граничних рівнів торгової надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок.

Так, на підставі актів про результати фактичних перевірок, складених головними управліннями ДПС в областях, Держспоживслужбою винесено 115 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення і застосування державних регульованих цін на загальну суму 31,3 млн грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти