В начало

Держгеонадра оскаржила рішення суду на користь «Укрнафтобуріння»

Державна служба геології та надр України не збирається виконувати рішення Верховного Суду ані добровільно, ані на виконавчий лист, видачу якого вони оскаржують. Про це повідомляється на сайті ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».

«28.02.2024 р. Держгеонадра подала апеляційну скаргу на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 09.02.2024 р., якою ухвалено видати ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» виконавчий лист у справі за №2а-7778/09/2670, яким зобов’язано Державну службу геології та надр України повторно розглянути заяву ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» про видачу спеціального дозволу на видобування нафти, газу, конденсату (промислову розробку) на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі, а також розглянути заяву про укладення з ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» угоди про умови користування надрами, що є невід'ємною частиною спеціального дозволу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в «Укрнафтобурінні», щоб залишити без спеціального дозволу компанію, яка перебуває в управлінні держави, Держгеонадра готова порушити закон, яким встановлено обов’язковість судових рішень в Україні й передбачено кримінальну відповідальність за їх невиконання.

Як повідомляв enkorr раніше, Київський окружний адмінсуд зобов'язав Державну службу геології та надр розглянути заяву «Укрнафтобуріння» про видачу спецдозволу на видобування газу на Сахалінському родовищі.

Нагадаємо, 4 грудня 2023 року Держгеонадра анулювала спеціальний дозвіл № 6349 від 10 липня 2019 року, наданий «Укрнафтобурінню» з метою видобування вуглеводнів на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі. Дію спецдозволу зупинили на виконання постанови Шостого апеляційного адміністративного суду.

«Укрнафтобуріння» звернулося до Верховного Суду, але той не побачив підстав для касаційного перегляду.

Після цього Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами попередило, що анулювання спецдозволу веде до втрат бюджету і тривалої зупинки видобутку на період проведення нових конкурсів, а це загроза енергетичній та національній безпеці держави.

Як відомо, у квітні 2023 року Печерський районний суд Києва заарештував акції «Укрнафтобуріння» і передав їх АРМА. Після цього управителем  підприємства обрали «Укрнафту».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти