В начало

Cybertruck від Tesla здорожчав, не доїхавши до конвеєра

Електричний пікап Cybertruck від Tesla здорожчає від заявленої раніше ціни, але жодних конкретних даних не озвучено. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на  Autoevolution.

Гендиректор компанії Ілон Маск під час зустрічі акціонерів Tesla на гігафабриці в Техасі підтвердив, що пікап надійде у виробництво в середині 2023 року.

Саме на техаському підприємстві й випускатимуть електромобіль Tesla Cybertruck.

Однак ціна на Tesla Cybertruck зросте. Це зумовлено інфляцією, дефіцитом автомобільних мікросхем і навіть переходом на більш досконалі й дорогі акумулятори формату 4680.

«Ціну на Cybertruck оголосили 2019 року, а бронювання коштувало 99 доларів. Відтоді багато що змінилося, тому характеристики й ціни будуть іншими. Ненавиджу повідомляти трохи поганих новин. Але я думаю, що немає жодного способу передбачити інфляцію, яку ми побачили, й різні інші проблеми», — заявив Маск.

Купити пікап Tesla можна й зараз, і передоплата при замовленні залишилася незмінною — 99 доларів. Точну ціну на модель оголосять ближче до дати старту виробництва.

Видання пише, що Cybertruck не можна буде придбати за базову ціну в 39 900 доларів, оголошену три роки тому.

«Tesla підняла ціни на весь модельний ряд, тому ми, ймовірно, дивимося на щось вище за 50 000 доларів», – зазначають журналісти.

Нагадуємо, компанія Tesla сподівається почати постачання акумуляторного електричного пікапа Cybertruck у середині наступного року.

Ілон Маск представив електричний пікап Cybertruck з футуристичним дизайном 2019 року. Спочатку очікували, що його випуск розпочнеться 2021 року, потім ці терміни змінились.

У вересні 2021 року Маск повідомив співробітникам, що компанія не збирається починати виробництво Cybertruck до кінця 2022 року, а масовий випуск стартує не раніше кінця 2023 року.

У січні стало відомо, що Tesla Inc планує почати виробництво свого електричного пікапа Cybertruck до кінця першого кварталу 2023 року, а не в кінці 2022-го, як планувалося раніше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти