В начало

ConocoPhillips отримує більший прибуток, ніж очікувалося

Американський нафтовидобувний концерн ConocoPhillips перевершив прогнози Уолл-стріт щодо прибутку в третьому кварталі й підвищив свої квартальні дивіденди на 14% на тлі зростання цін і виробництва. Про це повідомляє Reuters.

Акції виросли більш ніж на 5% через збільшення дивідендів, причому компанія заявила, що може зберегти вищий рівень до 2024 року залежно від цін на нафту і газ.

Розподіл готівки відбувається під час консолідації галузі, яка створила сильніших конкурентів у сланцевій промисловості США, де Conoco є головним гравцем із видобутком 1,8 млн барелів нафтового еквіваленту на день.

Минулого місяця Exxon і Chevron Corp. придбали сланцеві виробники Pioneer Natural Resources і Hess Corp відповідно за більш ніж $50 млрд кожна.

Виконавчий директор Райан Ленс відкинув будь-які негативні наслідки від сильніших конкурентів у Пермському басейні США. Консолідація «триматиме», але ConocoPhillips має «високу планку» для злиттів і поглинань, сказав Ленс аналітикам під час телефонної конференції.

Цього року компанія повертає акціонерам близько половини свого грошового потоку, або $11 млрд, що більше, ніж пропорційна прибутковість Exxon і Chevron.

Підвищення цін на нафту в третьому кварталі призвело до збільшення скоригованого прибутку на 17% порівняно з попереднім кварталом, до $2,6 млрд. Прибуток упав на 43% порівняно з тим же кварталом торік, оскільки ціни на нафту відступили від багаторічних максимумів після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

ConocoPhillips заявила, що видобуток у третьому кварталі склав рекордні 1,806 млн барелів нафти на добу, що на 52 тис. б/д більше, ніж роком раніше. Очікується, що видобуток у четвертому кварталі досягне 1,90 млн барелів нафти на добу.

Згідно з даними LSEG, без урахування статей ConocoPhillips повідомила про прибуток у третьому кварталі обсягом $2,16 на акцію, перевищивши середню оцінку аналітиків у $2,08 на акцію.

«Результати виявилися хорошими завдяки потужному виробництву. Є кілька нових виробничих підприємств, які повинні забезпечити імпульс COP до 2024 року», — сказав Скотт Ханольд, аналітик RBC Capital Markets.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти