В начало

Ціни на Urals у портах рф опустилися нижче за $60/бар.

Вартість російської нафти Urals із завантаженням у портах рф на Балтиці та в новоросійську 15 і 16 жовтня опустилася нижче від встановленої країнами Заходу цінової «стелі» $60 за барель на тлі падіння котирувань еталонного сорту Brent, показав розрахунок Reuters.

Світові ціни на нафту 15 жовтня впали на понад 4% до двотижневого мінімуму на тлі погіршення оцінок попиту. Тиск на вартість Urals також спричинив зростання знижки на сорт в індійських портах у жовтні й збільшення ставок фрахту.

Запроваджена країнами «Великої сімки» (G7) цінова «стеля» не дозволяє західним компаніям надавати послуги страхування й перевезень нафтових морських вантажів з рф, реалізованих дорожче за $60 за барель.

Згідно з розрахунком Reuters, 15 жовтня ціни на партії Urals із відвантаженням з портів на Балтиці на базисі FOB опустилися нижче за $60 за барель і 16 жовтня оцінювалися на рівні $59,95 за барель. При цьому вантажі з перевалкою в чорноморському новоросійську 16 жовтня оцінювалися трохи дешевше — $59,35 за барель.

Розрахункова ціна на нафту Urals на базисах FOB опустилася нижче за $60 за барель уперше з вересня поточного року, коли партії суміші на короткий час дешевшали до позначок близько $59 за барель.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти