В начало

Ціни на нафту відновлюються після падіння до річних мінімумів напередодні

Ціни на нафту піднімаються вранці в четвер після різкого зниження напередодні, спричиненого побоюваннями рецесії у світовій економіці й даними про зростання запасів нафтопродуктів у США

Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 за київським часом становить $77,79 за барель, що на $0,62 (0,8%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $2,18 (2,8%), до $77,17 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $72,64 за барель, що на $0,63 (0,87%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт знизився у ціні на $2,24 (3%), до $72,01 за барель.

У середу обидві марки поновили мінімальні значення з кінця грудня минулого року.

Головним негативним чинником для ринку нафти цього тижня стали побоювання, що Федеральна резервна система (ФРС) продовжить дотримуватися жорсткого курсу у грошово-кредитній політиці з метою уповільнити інфляцію. Це може призвести до послаблення економічного зростання або навіть рецесії в найбільшій економіці світу, що позначиться й на інших країнах і призведе до зниження глобального попиту на паливо.

Тим часом дані щотижневої доповіді Міністерства енергетики США, опубліковані напередодні, вказали на зростання запасів бензину минулого тижня на 5,32 млн барелів і збільшення резервів дистилятів на 6,16 млн барелів. Опитані Bloomberg аналітики прогнозували зростання на 2,47 млн барелів і 2,35 млн барелів відповідно.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня впали на 5,19 млн барелів при очікуваному зниженні на 3,42 млн барелів.

«Якщо запаси нафти продовжать знижуватися, це може змінити загалом ведмежий тренд, який переважає на нафтовому ринку в останній місяць», — зазначив Роббі Фрейзер із Schneider Electric.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти