В начало

Ціни на нафту продовжили зниження

Ціни на нафту продовжують знижуватися вранці у п'ятницю. Тиск на ринок, як і раніше, не визначений щодо стелі держборгу США, хоча президент Джо Байден напередодні відзначив успішний хід перемовин із цього питання.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:17 у п'ятницю становить $76,01 за барель, що на $0,25 (0,33%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здешевшали на $2,1 (2,7%), до $76,26 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,1 (0,14%), до $71,73 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів знизилася на $2,51 (3,4%), до $71,83 за барель.

Обидві марки навряд чи сильно зміняться у вартості за підсумками тижня, зазначає Trading Economics.

«Безлад навколо перемовин про стелю держборгу, які пішли на «додатковий час», змушує побоюватися дефолту, – заявив аналітик Price Futures Group Філ Флінн, чиї слова наводить MarketWatch. – Ці побоювання відволікають нафтовий ринок від дефіциту пропозиції, що затаївся, який може завдати економіці більше збитків, ніж дефолт Сполучених Штатів».

Тим часом Міністерство торгівлі США у середу покращило оцінку зростання економіки країни у першому кварталі до 1,3% у перерахунку на річні темпи з раніше оголошених 1,1%. Експерти не очікували на перегляд даних. Для порівняння: за підсумками четвертого кварталу 2022 року зростання ВВП становило 2,6%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти