В начало

Використання газу в ЄС скоротиться на більше, ніж буде імпортовано з росії

Європейська комісія заявила, що попит на газ в Європейському Союзі може впасти в найближчі 12 місяців більше, ніж загальний обсяг газу, який ЄС очікує придбати в росії цього року, допомагаючи зменшити інфляційний тиск на блок.

У документі, з яким ознайомилося агентство Reuters, комісар ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що політика енергозбереження повинна скоротити споживання газу в ЄС на 60 млрд кубометрів.

Згідно з документом від 23 травня, про який раніше в середу повідомила Financial Times, це перевищить сукупний обсяг газу та скрапленого природного газу, який ЄС очікує імпортувати з росії 2023 року.

Торік ЄС запровадив надзвичайні заходи для збереження енергії після того, як росія припинила постачання газу до Європи  занурила країни в кризу різкого зростання цін на енергоносії й обмеження постачань.

Перевищення поточної цілі ЄС щодо скорочення попиту на газ на 15%, попит на газ у блоку впав на 18% із серпня 2022 року по березень 2023 року порівняно з тим самим періодом останніх років через політику надзвичайної ситуації, скорочення виробництва в промисловості та м’яку зимову погоду. 

«Дії, вжиті в рамках REPowerEU, призвели до найрізкішого падіння попиту на газ в історії», — йдеться в документі, у якому є посилання на план ЄС «REPowerEU» щодо обмеження залежності Європи від російського викопного палива.

До того, як росія вторглася в Україну в лютому минулого року, імпорт російського газу в Європу становив близько 150 млрд кубометрів на рік.

Німеччина, найбільша економіка блоку, була серед країн ЄС, які найбільше залежали від російського газу, а високі ціни на енергоносії, пов’язані з війною в Україні, сильно вдарили по її фінансах, а також по ЄС загалом.

У четвер дані показали, що інфляція підштовхнула економіку Німеччини до рецесії. За перших три місяці поточного року валовий внутрішній продукт країни впав другий квартал поспіль.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти