В начало

Ціни на нафту підскочили більш ніж на 3% – Reuters

Ціни на нафту зросли більш ніж на 3% у середу через ескалацію напруженості на Близькому Сході. Про це пише Reuters.  

Ф'ючерси на Brent досягли максимуму за місяць, підскочивши на $2,42, або на 3,3%, до $75,98 за барель. Ціна на нафту West Texas Intermediate (WTI) США підскочила на $2,47, або на 3,5%, до $72,3 на 10:50 за Гринвічем.

Обидва контрольні показники сирої нафти у вівторок зросли більш ніж на 5%, перш ніж закритися приблизно на 2,5% вище.

Ескалація напруженості на Близькому Сході, зі слів Тамаса Варги з нафтового брокера PVM, може призвести до того, що «відплата Ірану або його союзників може завдати удару по нафтових об’єктах Саудівської Аравії, як 2019 року, або призвести до закриття Ормузької протоки».

«Будь-яка з цих подій безповоротно призведе до значного підвищення цін на нафту», — сказав він.

Під час чергової ескалації конфлікту ізраїльські військові у середу направили регулярні піхотні й бронетанкові підрозділи для приєднання до наземних операцій на півдні Лівану проти підтримуваної Іраном «Хезболли».

Зі слів аналітиків ANZ, видобуток нафти в Ірані в серпні зріс до шестирічного максимуму в 3,7 млн барелів на день (б/д).

Як уже повідомляв enkorr з посиланням на записку Capital Economics, «серйозна ескалація з боку Ірану ризикує втягнути США у війну».

Водночас міністр нафти Саудівської Аравії заявив, що ціни на нафту можуть впасти до $50 за барель, якщо члени ОПЕК+ не дотримуватимуться узгоджених лімітів видобутку, повідомляє Wall Street Journal у середу з посиланням на представників групи виробників нафти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти