В начало

Ціни на нафту опускаються, Brent здешевшала до $111,13 за барель

Ціни на нафту опускаються у п'ятницю, але завершують тиждень зростанням на тлі оптимізму щодо перспектив попиту на енергоресурси у світі

Стримуючим чинником ринку є очікування уповільнення темпів глобального економічного зростання і натомість швидкого посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 КСК у п'ятницю становить $111,13 за барель, що на $0,91 (0,81%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $2,93 (2,7%), до $112,04 за барель, передає «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $108,75 за барель, що на $1,14 (1,04%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У четвер вартість цих контрактів зросла на $2,89 (2,7%), до $109,89 за барель.

Нафта здорожчала майже на 50% цього року завдяки відновленню попиту після пандемії, а також скороченню пропозиції на ринку через війну росії проти України. США і Великобританія раніше ввели заборону на імпорт нафти з рф, при цьому постачання з росії до Азії збільшилося. За даними джерел агентства Bloomberg, влада Китаю веде переговори з рф з приводу закупівель нафти для своїх стратегічних резервів.

«Зараз ринок фокусується на фундаментальних чиннирах, — каже аналітик Chaos Research Institute у Шанхаї Чжоу Мі. — Деяке пом'якшення локдаунів у Китаї й наближення автомобільного сезону в США, на який припадає пік споживання енергоресурсів, говорять на користь зростання цін».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти