В начало

Ціни на нафту Brent завершують зростанням другий тиждень поспіль

Ціни на нафту зростають у п'ятницю, завершуючи в плюсі другий тиждень поспіль завдяки оптимізму інвесторів щодо попиту на нафту в Китаї.

Нафтопереробні компанії в КНР нарощують закупівлю нафти, розраховуючи на зростання споживання енергоносіїв у країні услід за зняттям карантинних обмежень, зазначає агентство Bloomberg.

«Ціни зростають на тлі оптимізму, що зберігається, щодо перспектив Китаю, – каже аналітик Saxo Capital Markets в Сінгапурі Чару Чанана. – Сигнали того, що захворюваність на COVID-19 в країні досягла піку, посилюють очікування більш стійкого підйому попиту».

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 за київським часом у п'ятницю становить $86,26 за барель, що на $0,1 (0,12%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,18 (1,4%), до $86,16 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,17 (0,21%), до $80,5 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів підвищилася на $0,85 (1,1%), до $80,33 за барель.

Дані Міненерго США, опубліковані напередодні, показали несподівано різке збільшення запасів нафти у США. Показник виріс на 8,41 млн барелів, до 4 483,02 млн барелів, тоді як експерти, опитані Bloomberg, очікували зниження запасів на 3 млн барелів.

Товарні запаси бензину зросли на 3,48 млн барелів при підвищенні, що очікувалося, на 2,4 млн барелів.

«Дані про запаси суттєво відрізнялися від того, що очікував ринок, – пояснює експерт Tyche Capital Advisors Тарік Захір. – Проте ми очікуємо подальшого зростання цін, враховуючи відкриття економіки Китаю, ситуацію в Україні й той факт, що уряду США необхідно заповнити стратегічний нафтовий резерв».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти