В начало

Ціна на російську нафту набагато перевищує цінову «стелю» — Bloomberg

російська нафта Urals торгується зі значним перевищенням цінового ліміту країн «Великої сімки» у $60. Це свідчить про значне недотримання цього санкційного заходу. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

російська нафта Urals, яка експортується з портів Балтійського й Чорного морів, коштує близько $75 за барель. Зростання цін пов'язують із ширшою геополітичною динамікою.

Обмеження G7 вимагає, щоб будь-яка західна компанія, яка займається транспортуванням російської нафти, отримала так звану атестацію — документ, який засвідчує, що вантаж коштує $60 за барель або менше. Якщо цього немає, вони не мають права надавати свої послуги.

Хоча нафта Urals майже весь рік трималася вище від $60, стрибок за межу $70, який відбувся цього місяця, ставить під сумнів довіру до цих сертифікатів для трейдерів.

Коли нафта Urals прибуває до Індії, то її купівельна ціна становить $88 за барель, що лише на $3,80 нижче за ціну на нафту марки Brent. Інша російська нафта, ВСТО, яка експортується з портів на сході росії, коштує $84 за барель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти