В начало

Cловацькі перевізники планують поновити блокування кордону з Україною

Профспілка автодорожніх перевізників Словаччини UNAS вирішила поновити блокування кордону з Україною з середини дня у понеділок.

Про це пише Aktuality, передає «Європейська правда».

В UNAS вирішили поновити протест на КПП «Вишнє Нємецьке-Ужгород» з 15:00 11 грудня «до подальших повідомлень».

Блокувати збираються в’їзд вантажного транспорту на територію Словаччини, тоді як пасажирський рух обіцяють не обмежувати.

Ключовою вимогою блокувальників, як і у польських протестах перевізників, є відновлення дозвільного режиму для українських перевізників.

У Державній митній службі України підтвердили, що сьогодні вранці словацька сторона повідомила посадових осіб Закарпатської митниці про блокування руху з боку України. Що стосується в’їзду на митну територію України, то протестувальники поки не перешкоджатимуть руху великогабаритного транспорту зі Словаччини.

Як повідомлялося, 11 грудня угорські перевізники планують розпочати демонстрацію на кордоні з Україною, але прикордонники зазначили, що не очікують блокування кордону.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску: «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська», «Дорогуськ-Ягодин». З 23 листопада перевізники перекрили пункт пропуску «Медика-Шегині».

Як повідомляв enkorr раніше, протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців нібито витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників і покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Перемовини українських урядовців з протестувальниками результату не дали, а голова Держагентства відновлення та розвитку Мустафа Найєм наголосив, що деякі вимоги польських перевізників Україна навіть не обговорюватиме.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти