В начало

Чорноморський шторм зупинив завантаження нафти

Шторм у Чорному морі залишив без світла півмільйона людей у Криму й призупинив завантаження сирої нафти в російському новоросійську і терміналі КТК, що призвело до падіння видобутку нафти в Казахстані, пише Bloomberg.

Влада окупованого росією Криму оголосила понеділок неробочим днем, оскільки шторм, швидкість вітру якого досягала 40 м на секунду (89,5 миль на годину), продовжував бити півострів. Постраждали також інші райони України й півдня росії.

Нафтовий термінал Каспійського трубопровідного консорціуму на чорноморському узбережжі росії й сусідній новоросійський нафтовий термінал тимчасово припинили завантаження сирої нафти через шторм, повідомили їхні оператори в окремих заявах.

російський нафтопроводний оператор «транснєфть», який керує новоросійським терміналом, повідомив, що завантаження можуть тимчасово відновитися 28 листопада, якщо погода покращиться під час шторму, який, як очікується, триватиме більшу частину цього тижня.

Оскільки резервуари сирої нафти на терміналі майже заповнені, КТК приймає нафту від виробників за зниженими тарифами, йдеться в його заяві.

Казахстан, який використовує КТК для основної частини експорту морської нафти, був змушений скоротити виробництво. Видобуток нафти в країні 26 листопада впав до 214 500 тонн на день (близько 1,57 млн барелів на день), що на 15% менше, ніж напередодні, згідно з даними Міністерства енергетики центральноазіатської країни.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти