В начало

Чистий збиток «Нафтогазу» 2022 року становив близько 40 млрд грн

НАК «Нафтогаз України», попередньо, за підсумками 2022 року отримав чисті збитки в межах 40 млрд грн. Про це під час стріму Business Breakfast Forbes повідомив голова правління компанії Олексій Чернишов, передає «Інтерфакс-Україна».

«У нас буде задекларовано певні збитки, якщо я не помиляюся, в межах 40 млрд грн», – сказав він.

З його слів, збиткова діяльність багато в чому пов'язана зі значною дебіторською заборгованістю, яка виникла внаслідок використання державою робочого капіталу компанії для задоволення потреб споживачів з постачання енергоносіїв.

Чернишов уточнив, що основна дебіторська заборгованість перед «Нафтогазом» містить три складових: різниця в тарифах (36 млрд грн), заборгованість облгазів і газзбутів (76 млрд грн) й спеціальні зобов'язання за 2022-2023 роки (158 млрд грн).

«У нас є логіка, ми зараз посилюємо цей напрям, ми проводимо певну реструктуризацію, щоб перетворити «мертву» дебіторку на працюючий актив», – додав він.

Глава «Нафтогазу» також висловив упевненість в успішній реструктуризації єврооблігацій компанії 2022 і 2026 років.

«Нафтогаз» перебуває в дефолті стосовно євробондів, певних зобов'язань, які зараз активно реструктуризує, пропонуючи бондхолдерам дуже цікаві умови, і вони мають мотивацію у вигляді додаткових платежів, щоб піти на реструктуризацію. Ми досягнемо цього, я не бачу в цьому проблем», – зазначив Чернишов.

Як повідомлялося, у першому півріччі 2022 року НАК «Нафтогаз України» відзвітував про збитки обсягом 57,1 млрд грн. 2021 року чистий прибуток групи «Нафтогаз» склав 12 млрд грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти