В начало

Chevron веде перемовини щодо 15-річних контрактів на постачання СПГ в Європу

Chevron веде перемовини щодо укладення контрактів на постачання скрапленого природного газу (СПГ) в Європу на термін до 15 років, оскільки покупці очікують, що регіон залежатиме від імпорту довше, ніж вважалося раніше, заявив керівник компанії. Про це повідомила американська нафтогазова компанія, пише Reuters.

Нова готовність покупців домовитися про довгострокові угоди про постачання з’явилася після того, як уряди кількох європейських країн скасували деякі зелені політики, посилаючись на високі витрати й економічні проблеми.

Європейський імпорт охолодженого палива різко зріс після того, як росія припинила експорт трубопровідного газу після торішнього повномасштабного вторгнення москви в Україну.

Покупці спочатку шукали короткострокових постачань СПГ до 5 років через невизначеність на ринку й амбіції країн зменшити свою залежність від викопного палива. Але це змінилося, оскільки зосередження уваги на забезпеченні енергопостачання зросло, сказав Reuters у середу Колін Парфітт, керівник відділу торгівлі, доставки та трубопроводів Chevron.

«За останні 18 місяців відбулася еволюція від короткострокових і спотових угод про постачання до довгострокових зобов’язань», – зазначив Парфітт.

З його слів, європейські клієнти хочуть середньострокових угод на термін до 15 років, тож компанія працює над деякими комерційними угодами.

Минулого місяця Shell і TotalEnergies домовилися про дві окремі 27-річні угоди про постачання СПГ в Європу з Катаром, одним із провідних світових виробників.

Chevron постачатиме більшу частину СПГ зі Сполучених Штатів, які стали великим експортером СПГ після сланцевого буму в останні роки. Експорт СПГ із США досяг другого найвищого рівня за всю історію спостережень у жовтні, а Європа залишається основним покупцем.

У короткостроковій перспективі, зі слів Парфітта, європейський ринок виглядає добре забезпеченим напередодні зими.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти