В начало

Chevron на 2024 рік збільшує бюджет витрат на свої проєкти на 11%

Велика нафтова компанія Chevron Corp заявила в середу, 6 грудня, що очікує витратити від $18,5 до $19,5 млрд наступного року на нові нафтогазові проєкти, що на 11% більше, ніж цього року, повідомляє Reuters.

Його бюджет на 2024 рік і бюджет конкурента Exxon Mobil відображають продовження відновлення галузі після відступів через пандемію, нещодавніх придбань та ініціатив зі скорочення викидів вуглецю. Exxon планує витрачати від $22 до $27 млрд щорічно до 2027 року.

Хоча обидва витрачають більше, сукупні суми становлять приблизно половину сумарних $84 млрд, витрачених Exxon і Chevron 2023 року, коли ціни на нафту часто перевищували $100 за барель. Обидва виграють від вищих цін на енергоносії й скорочення витрат через пандемію.

Заплановані витрати Chevron включають від $15,5 до $16,5 млрд на органічні капітальні витрати для консолідованих дочірніх компаній і ще $3 млрд для дочірніх компаній.

Як зазначають у Chevron, близько половини витрат на дочірні компанії припадає на проєкт Tengizchevroil у Казахстані.

У жовтні нафтовидобувна компанія погодилася купити Hess за $53 млрд, щоб отримати більший нафтовий слід у США і частку у величезних нафтових родовищах Exxon Mobil у Гайані.

Оприлюднені в середу дані не містять нового прогнозу видобутку нафти наступного року. Раніше Chevron заявляла, що дві угоди дозволять збільшити загальний видобуток нафти і газу приблизно до 3,7 млн барелів на день (б/д).

Chevron планує витратити близько $9 млрд свого поточного бюджету в США, оскільки нафтові компанії переміщують інвестиції в Америку, щоб зменшити витрати й геополітичні ризики.

Близько $5 млрд буде спрямовано на його швидкозростаючу операцію з видобутку сланцю в Пермі. Збільшення витрат на видобуток сланцевої й нафтової промисловості відображає придбання PDC Energy на початку цього року.

Проєкти в Мексиканській затоці займуть понад $2 млрд, а видобуток на новій нафтовій платформі Anchor, як очікується, розпочнеться наступного року. Приблизно 80% із $1,5 млрд на нафтопереробку й хімікати також буде виділено в США, йдеться в повідомленні.

Після завершення угоди Hess компанія має намір збільшити викуп акцій на $2,5 млрд до верхньої межі орієнтовного діапазону в $20 млрд на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти