В начало

Chesapeake укладає угоду про постачання СПГ у США з Vitol

Американський виробник сланцевого газу Chesapeake Energy підписав головну угоду з женевським трейдером Vitol про постачання останньому скрапленого природного газу (СПГ) із заводу скраплення в США. Про це повідомляє LNG Prime.

Відповідно до 15-річної угоди, Chesapeake Energy Marketing постачатиме Vitol до 1 млн тонн СПГ на рік за ціною закупівлі, індексованою до японсько-корейського маркера (JKM).

Згідно із заявою Cheseapeake, після укладення угоди Chesapeake і Vitol спільно виберуть «найоптимальніший завод зі скраплення в США» для скраплення газу, виробленого Chesapeake, для доставки Vitol.

Угода має орієнтовну дату початку 2028 року.

Нік Делл'Оссо, президент і генеральний директор Chesapeake, сказав, що сьогоднішнє оголошення «знаменує ще один важливий крок на нашому шляху до «Будьте готові до СПГ», а також є подальшим визнанням преміум-року, прибутку й злітно-посадкової смуги нашого вигідного портфоліо й сили нашої фінансової позиції».

«Ми з нетерпінням чекаємо на укладення додаткових угод, оскільки експортні потужності продовжують працювати», — сказав він.

У березні Chesapeake підписав аналогічну угоду з женевським трейдером Gunvor.

За цією угодою Chesapeake постачатиме Gunvor до 2 млн тонн СПГ на рік з індексацією закупівельної ціни до JKM протягом 15 років.

Після цього дві фірми підписали необов’язкову угоду з техаською компанією Energy Transfer на довгостроковий відбір СПГ із запропонованого останньою підприємства для експорту СПГ у Лейк-Чарльз у Луїзіані.

Окрім цих угод, торік Chesapeake уклала строкову угоду на постачання газу з терміналом СПГ Golden Pass, що належить QatarEnergy й ExxonMobil.

З іншого боку, обсяги СПГ Vitol торік зросли, оскільки портфель компанії реагував на збільшення попиту з Європи.

У червні Vitol підписала трирічну угоду про відбір обсягів з індонезійського заводу СПГ Bontang у Східному Калімантані, тоді як її 10-річну угоду з американською компанією Tellurian, розробником терміналу СПГ Driftwood, було торік розірвано. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти