В начало

Буковинка купила неіснуючих талонів на пальне на 62 тис. грн — поліція

31 жовтня під час покупки неіснуючих талонів на пальне 51-річна жителька Дністровського району перерахувала шахраям понад 62 тис. грн. Про це повідомляється на сайті ГУ НП в Чернівецькій області.

«У відділення поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції звернулася 51-річна місцева жителька, яка розповіла, що її ошукали шахраї. Жінка побачила оголошення в одній соціальній мережі про можливість придбати пальне за привабливою ціною. Буковинка власноруч перерахувала невідомому продавцю 62 500 грн, а талонів так і не отримала», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Чернівецької області, наразі дізнавачі поліції за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути обачними при купівлі товарів в інтернеті. Інформацію про можливість придбати талони на пальне за нижчою ціною радять шукати на офіційних сайтах АЗС чи телефонувати на «гарячу лінію» мереж.

«У жодному разі не купуйте талони з рук незнайомців і не перераховуйте гроші на невідомі рахунки», – застерігають поліцейські.  

Як повідомляв enkorr у жовтні, на Тернопільщині активізувалися шахраї з фальшивими талонами.

Видання також писало, що суд засудив до п’яти років позбавлення волі одесита, який ошукав десятьох людей, продавши їм фіктивні талони на пальне.

Раніше на проблему реалізації фальшивих талонів на пальне звернув увагу директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, який написав про це на своїй сторінці у Facebook.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти