В начало

Brent здорожчала до $90,21 за барель

Котирування нафти зростають у четвер після зниження напередодні через нову хвилю побоювань рецесії у світовій економіці.

На ринок тисне чергове підвищення базової відсоткової ставки Федеральної резервної системи і сигнали про готовність американського ЦБ продовжувати швидке посилення грошово-кредитної політики. ФРС збільшила ставку на 75 базисних пунктів – до 3-3,25% річних. Прогнози керівників ЦБ припускають, що ставка сягне 4,4% річних під кінець 2022 року.

Новини про оголошення часткової мобілізації в росії також свідчать про посилення ризиків для світової економіки, оскільки це означає затягування війни на території України, зазначає Bloomberg.

На 8:15 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,38 (0,42%), до $90,21 за барель. У середу Brent здешевшала на $0,79 (0,9%), до $89,83 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,36 (0,43%), до $83,3 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1 (1,2%), до $82,94 за барель.

Підвищення цін на нафту в четвер, ймовірно, є технічною корекцією після попереднього падіння, припускають аналітики TD Securities.

«Увага нафтового ринку повертається до структурних чинників. Трейдери оцінюють ризики, пов'язані із затягуванням розв'язаної росією неспровокованої війни в Україні і зимою, що наближається», – йдеться в огляді TD Securities.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти