В начало

Brent здорожчала до $114,55 за барель

Нафтовий ринок продовжує зростати після підйому напередодні на даних Міністерства енергетики США, які показали зниження запасів нафти і бензину в Сполучених Штатах перед початком автомобільного сезону.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у четвер склала $114,55 за барель, що на $0,52 (0,46%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здорожчали на $0,47 (0,4%), до $114,03 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала на цей час $110,98 за барель, що на $0,65 (0,59%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. У середу вартість цих контрактів збільшилася на $0,56 (0,5%), до $110,33 за барель.

Як повідомило Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 20 травня, зменшилися на 1,02 млн. барелів — до 419,8 млн барелів. Експерти в середньому очікували їх зниження на 2,13 млн барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігають нафту, що торгується на Nymex, скоротилися на 1,1 млн барелів. Видобуток нафти в США залишився на рівні 11,9 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 482 тис. барелів, дистилятів — збільшилися на 1,66 млн барелів. Очікувалося зменшення запасів бензину на 2,13 млн барелів і підвищення запасів дистилятів — на 1 млн барелів.

«Нафтовий ринок залишається жорстким, і ціни на нафту, ймовірно, продовжать зростати», — зазначає аналітик Oanda Ед Мойя, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Раніше цього тижня з'явилася інформація про те, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає змогу обмеження експорту нафтопродуктів із країни для стримування зростання цін на бензин і дизельне паливо.

«Поки що Штати не поспішають йти цим шляхом і фокусуються на вивільненні нафти зі стратегічного резерву», — каже Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING.

«Хоча продаж нафти з резерву може дещо знизити ціни на нафту, цей крок не допоможе впоратися із нестачею бензину», — цитує експерта Market Watch.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти