В начало

Brent здорожчала до $101,84 за барель

Ціни на нафту піднімаються в понеділок, трейдери оцінюють підсумки візиту президента США Джо Байдена в Саудівську Аравію, а також сигнали щодо балансу попиту й пропозиції на світовому ринку.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у понеділок складає $101,84 за барель, що на $0,68 (0,67%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $2,06 (2,1%), до $101,16 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $98,02 за барель, що на $0,43 (0,44%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку у п'ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $1,81 (1,9%), до $97,59 за барель.

Байден заявив за підсумками візиту, що обговорив із керівництвом Саудівської Аравії питання постачання нафти на світовий ринок.

«У нас відбулася позитивна дискусія щодо глобальної енергетичної безпеки і розумних механізмів постачання нафти для підтримки економічного зростання у світі», — сказав він. Політик додав також, що чекає від Саудівської Аравії «подальших кроків у найближчі тижні».

«Термін дії домовленостей ОПЕК+ за квотами на видобуток нафти спливає у вересні, і ринок фокусуватиметься на тому, що відбудеться далі, — зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить агентство Bloomberg. — Я не здивуюся, якщо на вересневому засіданні або навіть раніше буде зроблено щось, що дасть змогу країнам, які мають вільні видобувні потужності, збільшити видобуток».

За підсумками тижня Brent здешевшала на 5,5%, WTI — на $6,9%. Ціни на нафту опускалися з середини червня на побоюваннях рецесії у світовій економіці й, відповідно, зниження попиту на пальне.

Офіційні статдані з Індії, що є третім за величиною у світі імпортером енергоресурсів, показали, що попит на бензин і дизель у країні в першій половині липня впав на 8% порівняно з тим же періодом попереднього місяця через сезон дощів.

Лівія тим часом розраховує збільшити експорт нафти. Прем'єр-міністр країни Абдул Хамід Дбейба заявив у неділю під час зустрічі з новим керівництвом держкомпанії National Oil Corp., що роботи на родовищах, де видобуток було припинено, відновлюються, й експортні порти відновлюють свою роботу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти