В начало

Brent здешевшала до $97,2 за барель

Котирування нафти знижуються в понеділок уранці на побоюваннях про скорочення глобального попиту й збільшення пропозиції у разі успішних перемовин щодо ядерної угоди з Іраном, пише Trading Economics.

На 8:02 за кск жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,98 (1%), до $97,17 за барель. У п'ятницю Brent здешевшала на $1,45, до $98,15 за барель.

Вересневі ф'ючерси на WTI на цю мить дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,9 (0,98%), до $91,19 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $2,25, до $92,09 за барель.

Євросоюз на перемовинах щодо відновлення Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) запропонував послабити санкції, запроваджені проти іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), повідомила Politico. За даними газети, ця пропозиція увійшла в проєкт документа за підсумками 16 місяців перемовин. Вона зокрема передбачає, що «особи, які не є громадянами США» й підтримують ділові відносини з іранцями, не включеними до американських санкційних списків, не будуть піддаватися санкціям навіть у тому разі, якщо їхні партнери-іранці ведуть бізнес із тими іранськими. структурами чи особами, проти яких санкції запроваджено.

Минулого тижня ОПЕК знизила прогноз зростання попиту на нафту в 2022 році на 0,3 млн барелів на добу (б/д), до 3,1 млн б/д, через деякі регіональні зміни. Прогноз зростання на 2023 рік збережено на рівні 2,7 млн ​​б/д, йдеться у щомісячному звіті організації.

Таким чином, 2022 року, за оцінкою ОПЕК, споживання нафти становитиме 100,03 млн б/д, а не 100,3 млн б/д, як очікувалося раніше.

Число діючих бурових установок у США збільшилося минулого тижня на 3 одиниці, до 601, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти