В начало

Brent повернеться до $100 за барель під кінець року – опитування WSJ

Нафтові аналітики, як і раніше, очікують відновлення цін на нафту майже до $100 за барель під кінець року, попри недавнє падіння котирувань до січневих мінімумів на побоюваннях щодо світового попиту на паливо.

Ціна на Brent підніметься трохи вище за $99 за барель у четвертому кварталі, свідчать дані опитування аналітиків, проведеного The Wall Street Journal, повідомляє «Інтерфакс-Україна». У четвер цей сорт торгується на позначці $88 за барель.

Північноамериканська нафта WTI, згідно з консенсус-прогнозом, підніметься приблизно до $95 за барель з поточних $80,9 за барель.

Аналітики загалом вважають, що обидві марки утримуватимуться на зазначених рівнях до середини 2023 року, а потім трохи здорожчають під кінець року: Brent – до $101 за барель, WTI – до $98 за барель.

Усі опитані експерти впевнені, що середня вартість Brent у жовтні-грудні становитиме не менше за $95 за барель, крім аналітиків Citi: вони дотримуються найпесимістичнішого прогнозу і вважають, що північноморська нафта коштуватиме в четвертому кварталі в середньому $85. Також у банку чекають падіння котирувань до $74 під кінець 2023 року, свідчать дані опитування WSJ.

Аналітики вважають, що серйозну підтримку нафтовому ринку до кінця року надасть очікуване скорочення видобутку ОПЕК+. Крім того, набуття чинності європейськими санкціями на російське паливо може спровокувати зниження глобальної пропозиції на 1,5 млн барелів на добу (б/д), зазначили економісти Societe Generale.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти