В начало

BP замовила у Tesla надшвидкі зарядні пристрої на $100 млн

Підрозділ зарядних пристроїв для електромобілів BP замовляє надшвидкісні зарядні пристрої Tesla на суму $100 млн для впровадження в Сполучених Штатах. Це перше розгортання зарядних пристроїв Tesla в незалежній мережі, повідомили на сайті компанії.

Купівля є частиною планів BP Pulse інвестувати до $1 млрд в зарядні станції по всій території США до 2030 року, і вона пропонує лідеру ринку електромобілів Tesla новий потік доходу.

«Продаж нашого обладнання для швидкої зарядки — це новий крок для нас, і ми хочемо його розширити», — заявила старший директор із зарядної інфраструктури Tesla Ребекка Тінуччі.

У BP повідомили, що зарядні пристрої Tesla будуть випущені вже 2024 року на підприємствах BP, включаючи Travel Centers of America й Amoco, а також на сторонніх підприємствах через партнерство з такими компаніями, як компанія з оренди автомобілів Hertz, яка має власну угоду про купівлю Tesla для свого парку.

Перші зарядки буде встановлено в Х'юстоні, Фініксі, Лос-Анджелесі, Чикаго й Вашингтоні, повідомила ВР.

«Це серйозний крок уперед у наших амбіціях щодо високошвидкісної зарядної інфраструктури з відкритим доступом у США», — сказав генеральний директор BP Pulse Річард Бартлетт.

Зарядні пристрої під маркою BP Pulse потужністю 250 кіловат будуть сумісні як із роз’ємами Tesla North American Charging Standard (NACS), так і з комбінованою системою зарядки (CCS), що дозволить заряджати моделі електромобілів інших автовиробників.

Автовиробники намагаються прийняти NACS від Tesla, наближаючи нагнітачі компанії під керівництвом Ілона Маска до стандарту промисловості за рахунок конкуруючої CCS.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти