В начало

Болгарський регулятор звинуватив «Лукойл Болгарія» у порушенні конкуренції

Комісія із захисту конкуренції (КЗК) Болгарії розпочала офіційну перевірку діяльності компанії «Лукойл Болгарія», яку вона підозрює у порушенні конкуренції на ринку палива країни. Відповідну заяву антимонопольного відомства опублікувала у четвер на своєму сайті газета «24 години».

На думку КЗК, «існує ціновий тиск, коли різниця між цінами домінуючої фірми («Лукойл Болгарія») й цінами, які вона призначала конкурентам, була негативною або недостатньою для покриття витрат на продаж продукту на ринку палива». Стверджується, що компанія, поступово змінюючи цінові умови при продажу палива й ліквідації системи знижок залежно від кількості закупленого палива, чинила на конкурентів ціновий тиск, обмежуючи конкуренцію на ринку й торкаючись інтересів споживачів.

«Поведінка «Лукойлу Болгарія» представляє загальну стратегію обмеження гуртової торгівлі паливом у країні з метою посилення свого домінуючого становища», — стверджує КЗК.

«Лукойл Болгарія» може у письмовій формі подати свої заперечення до КЗК протягом 60 днів. У самій компанії ситуацію, що склалася, поки не прокоментували. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти