В начало

США запровадили санкції проти компаній, які експортували іранську нафту в обхід ембарго

США запровадили санкції проти компаній, які експортували іранську нафту в обхід ембарго. Зокрема, санкції стосуються мережі компаній з філіями в ОАЕ, Гонконгу й Індії, які експортували нафту і нафтопродукти з Ірану на сотні мільйонів доларів. Про це повідомило Міністерство фінансів США, пише ZN,UA.

Крім того, санкції торкнулися двох китайських логістичних компаній. Їхні активи у США будуть заморожені.

Міністерство фінансів США виступило із заявою, в якій попередило про додаткові заходи для застосування економічних обмежень проти Ірану.

«Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти міжнародної мережі компаній, залучених до продажу іранської нафти і нафтопродуктів на сотні мільйонів доларів кінцевим споживачам у Південній і Східній Азії.  Сьогоднішню акцію спрямовано проти іранських брокерів і кількох підставних компаній в ОАЕ, Гонконгу й Індії, які сприяли фінансовим переказам і постачанням іранської нафти і нафтохімічних продуктів», – йдеться у заяві.

У Міністерстві фінансів США наголосили, що поки Іран відмовляється повернутися до виконання умов ядерної угоди, Сполучені Штати продовжуватимуть застосовувати санкції проти продажу іранської нафти і нафтохімічних продуктів.

«Ці вимушені заходи триватимуть на регулярній основі з метою суворого обмеження експорту нафти і нафтохімічної продукції з Ірану. Будь-хто, хто бере участь у сприянні цим незаконним продажам і транзакціям, повинен негайно припинити і відмовитися, якщо хоче уникнути санкцій США», – зазначили у міністерстві, додавши, що обмеження може бути скасовано у разі повернення Ірану до виконання умов ядерної угоди.

«Ми як і раніше стурбовані широким спектром політики Ірану, від його ядерної програми і зловживань проти власного народу до підтримки війни росії проти України за допомогою безпілотників і військової підготовки, а також дестабілізуючою діяльністю у регіоні, і ми продовжуватимемо відповідати на цю небезпечну політику санкціями й іншими інструментами», – йдеться у заяві.

Іранська ядерна угода була досягнута 2015 року між Іраном і США, Великою Британією, росією, Францією, Китаєм, Німеччиною, ЄС. Іран погодився обмежити свою ядерну діяльність і допустити міжнародних інспекторів в обмін на скасування руйнівних для країни економічних санкцій.

2018 року США під керівництвом Дональда Трампа вийшли з угоди і відновили односторонні санкції проти Ірану. Інші учасники угоди поставилися до цього скептично. Іран оголосив про поетапне скорочення своїх зобов’язань.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти