В начало

Бахрейн вивчає можливість будівництва заводу з експорту СПГ

Незважаючи на величезні запаси нафти, газу й горючих сланців, арабська країна Перської затоки Бахрейн переслідує амбітні цілі щодо декарбонізації своєї економіки, пише Gasworld.

Країна має намір різко скоротити внутрішнє споживання природного газу і планує будувати сонячні електростанції для живлення своїх будинків і промислових підприємств.

Нассер бін Хамад Аль Халіфа, голова бахрейнського відділу енергетичних інвестицій і розвитку Nogaholding, сказав: «Ми маємо амбітні плани додати сонячну енергію як джерело енергії в нашу мережу, а не просто витрачати наш газ».

Він додав, що деякі з сонячних електростанцій буде розташовано в сусідніх Саудівській Аравії й Об’єднаних Арабських Еміратах.

Війна між Україною і росією означає, що Європа шукає нових постачальників СПГ, і держава Перської затоки має хороші можливості для забезпечення цієї потреби.

Бахрейн вивчає шляхи експорту своїх запасів СПГ на міжнародні ринки, а королівство вивчає можливість будівництва плавучого заводу з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) для експорту газу для задоволення значного міжнародного попиту.

Халіфа сказав: «Зараз важко отримати плавучий СПГ, оскільки попит такий високий, але моя команда наближається до вирішення цього питання. Це світ можливостей, який ми можемо досліджувати разом із партнерами».

Бахрейн виробляє близько 2 млрд кубічних футів газу на день, який використовується для виробництва електроенергії та живлення нафтопереробних заводів і промисловості. Він також досліджує глибокі газові пласти і проведе 3-D сейсморозвідку пізніше цього року.

Халіфа додав: «Бахрейн також інвестує $7 млрд у розширення свого нафтопереробного заводу Bapco, щоб збільшити видобуток до 400 тис. б/д з 267 тис. б/д».

Бахрейн поставив собі за мету скоротити свої викиди вуглекислого газу на 30% до 2035 року й знизити їх до нуля до 2060 року, а в найближчі місяці опублікує новий план енергетичного переходу.

Управління з питань електроенергії та водопостачання (EWA) оголосило про майбутній аукціон на ділянку електростанції Sitra Power and Water Station у співпраці з Mazad B.S.C, компанією з нагляду за аукціонами, яка спеціалізується на продажу корпоративних активів і є дочірньою компанією бахрейнської холдингової компанії Mumtalakat (Mumtalakat). 

Торги розпочнуться з 10 200 000 BD, і Arabian Auction допоможе з процесом продажу, який триватиме три місяці, до 23 травня.

Майданчик є великим об'єктом і включає низку конструкцій і спеціалізованого обладнання, зокрема шість опріснювальних дистиляторів (продуктивністю до 25 млн галонів на день), шість парових котлів, чотири парові турбіни потужністю 25 МВт з генераторами, газові редуктори потужністю 25 МВт, насоси різних розмірів, а також низку трансформаторів, перемикачів і електричних кабелів. Покупець несе відповідальність за демонтаж усього обладнання станції, включаючи турбіни, і газовідведення.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти