В начало

Авансовий ПнП для АЗС набуде чинності найближчими днями — нардеп

Парламент відхилив усі 13 постанов, які мали блокувати податковий законопроєкт, тож він очікує на підписи голови ВР і президента. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк на своєму телеграм-каналі.

«Відповідно далі законопроєкт № 11416-д спочатку підпише спікер, а потім і президент – написав Железняк, додавши, що очікує, що це станеться найближчими днями.

«Закон набуває чинності з наступного дня після опублікування, тому це як мінімум завтра-післязавтра», – підсумував він.

Нагадаємо, цим законопроєктом передбачається зокрема встановлення наступних щомісячних авансових внесків з податку на прибуток з АЗС (за кожну):

а) обсягом 60 тис. грн за кожне місце, крім випадків, передбачених підпунктами «б» і «в»;

б) для місця роздрібної торгівлі пальним, на якому здійснюється реалізація винятково скрапленого газу, – обсягом 30 тис. грн за кожне місце;

в) для місця роздрібної торгівлі пальним, на якому здійснюється реалізація кількох видів пального і при цьому частка реалізації скрапленого газу у літрах, приведених до температури 15°C, у загальному обсязі реалізованого протягом попереднього місяця пального становить 50% і більше, – обсягом 45 тис. грн за кожне місце.

У разі якщо сума авансового внеску, попередньо сплаченого протягом звітного (податкового) року, перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) рік, сума такого перевищення не переноситься у зменшення податкових зобов’язань наступних податкових (звітних) періодів.

Окрім цього, сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток не підлягає поверненню платнику податку як надміру та/або помилково сплачені податкові зобов’язання, не може бути зарахована в рахунок інших податків і зборів (обов’язкових платежів).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти