В начало

Адміністрація Байдена схвалила проєкт ConocoPhillips на Алясці

Адміністрація президента США Джо Байдена у понеділок схвалила масштабний проєкт компанії ConocoPhillips з розробки нафти на Алясці, передає агентство Associated Press.

Згідно з повідомленням Міністерства внутрішніх справ країни, схвалено суттєво скорочений план розвитку проєкту Willow у Національному заповіднику на Алясці (NPR-A). Так, кількість спочатку запропонованих бурових майданчиків скоротиться з п'яти до трьох, що зменшує кількість виробничих об'єктів на 40%. Компанія також відмовиться від прав приблизно на 68 тис. акрів існуючих орендних площ NPR-A, включаючи приблизно 60 тис. акрів в особливій зоні озера Тешекпук.

За інформацією розробника проєкту, ConocoPhillips, що базується в Х'юстоні, вже завершила на Алясці підготовчі роботи з ключовими підрядниками і планує негайно розпочати будівництво доріг, одночасно активувавши процес затвердження остаточного інвестиційного рішення.

У ConocoPhillips також заявили, що проєкт створить до 2,5 тис. робочих місць під час будівництва й до 300 місць у довгостроковій перспективі.

Передбачається, що в рамках Willow видобуватиметься 180 тис. барелів нафти на день на піку виробництва. ConocoPhillips оцінювала витрати на перший етап проєкту в $3 млрд, а його загальну вартість — у $6 млрд. Компанія планувала розпочати видобуток у рамках проєкту 2025 чи 2026 року.

Оголошення було зроблено наступного дня після того, як адміністрація у своєму прагненні до охорони навколишнього середовища заявила, що заборонить чи обмежить буріння в деяких інших районах Аляски й Північного Льодовитого океану.

Активісти природозахисних організацій розчаровані рішенням адміністрації Байдена, зазначає агентство. Вони заявили, що схваленням цього проєкту Байден порушує обіцянку, дану ним під час його передвиборчої кампанії, відмовитися від нових проєктів буріння на територіях, що належать державі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти