В начало

«Бензинові» гниди


Сергій Куюн, директор Консалтингової групи «А-95»

Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди.

Знову згадати цей безсмертний вислів Петлюри змусила зустріч минулого тижня керівництва податкової служби з представниками заправних мереж. Йшлося про сплату податків. Я думав, що війна мала все змінити. Я помилився.

Голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев щиро подякував компаніям Амік, Shell, «Укрпалетсистем», «Надія», ОККО, «які у війну збільшили податкове навантаження і демонструють зразок фіскальної дисципліни».

«Але, на жаль, у галузі є й протилежні приклади. Назви компаній називати не буду. Поки що», – написав пан Гетманцев.

А я назву. На манєже всьо тє же! За даними учасників засідання, пролунали назви «БРСМ» і «Авантаж». За озвученими податківцями даними, зокрема податкове навантаження з ПДВ щодо «БРСМ» склало 0,04%!!!

І це при тому, що в березні держава знизила ПДВ на пальне з 20-ти до 7%. С@ка, чого вам ще не вистачає?! Платіть і спіть спокійно! Але ні, ми й надалі грабуватимемо воюючу країну!

І це при тому, що попри війну націнка на пальному гарна. Так, є втрати від війни. Але, по-перше, вони є у всіх, по-друге, фактично держава дала вам можливість заробити й швидко відновитись. Але ні, продовжуємо схематозити.

Усім треба зрозуміти: йдеться не просто про пограбування країни, йдеться про її руйнування зсередини! Візьмемо кейс тієї ж «БРСМ».

Декілька відкритих доведених фактів.

1. Спонсорування партії шарія – доведено Бігус.Інфо.

2. Багаторічна підтримка й розбудова в Україні мережі московського патріархату (погугліть, кому цікаво).

3. Корупція силових органів для боротьби з тими, хто намагається розказувати про це все, а також про мільярдні оборудки. Доведено – на нас. Торік «БРСМ» влаштувала на нас справжню облаву із залученням поліції й прокуратури. Справи, до речі, не закрито й досі (не здивуюсь, якщо зараз «слідчі дії» раптом відновляться). 

Чи треба пояснювати, що все це фінансується за наші ж гроші, які ці гівнюки не сплачують у бюджет?

І якщо з тією ж «БРСМ» мені все вже давно зрозуміло, то з «Авантажем» і деякими іншими – ще не до кінця… Я знаю майже всіх у цій галузі, всі здебільшого молоді, успішні й дууууже заможні. У менеджментах і акціонерах сидять нардепи, колишні міністри, просто давно вже «залимонені» люди. У вас уже все є, але ви зараз можете втратити країну, що дала вам усе. Хоча якщо війна вас не переломила, то вмовляннями тут уже не зарадиш.  

Вважаю, що терпіння держави має скінчитись. Надто зараз, коли відновлено акцизи на пальне й бажаючих їх не платити буде вдосталь.

Несплата податків під час війни – це не просто злочин, це підрив її обороноздатності. Тому й покарання має бути оперативним, суворим і невідворотнім. Під будь-якими приводами зупиняти ліцензії, заправки неплатників (зробили ж так свого часу з «Глуско»). Споживання пального впало на 35%, тому зачинення третини станцій ніхто навіть не відчує. Крім бюджету, бо той обсяг пального проллється через свідомі й сумлінні мережі, які все сплатять до копійки. Але гадаю, вистачить одного кроку, щоб решта зрозуміла.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти