У початок

ЗМІ: «лукойл» може отримати частку Repsol у СП з «газпром нєфтью»

«газпром нєфть» може розширити співпрацю з «лукойлом», створивши спільне підприємство на базі «Євротек-Югри», яка займається освоєнням Карабаських ділянок у Ханти-Мансійському АО, пише «Комерсант» із посиланням на джерела.

За їхніми даними, «лукойл» може отримати в цьому СП частку, що раніше належала іспанській Repsol. Ця компанія наприкінці 2021 року вийшла з російських активів, і зокрема продала свою частку в «Євротек-Югрі» «газпром нєфті». Наразі «газпром нєфті» належить 100% у проєкті.

У «газпром нєфті» і «лукойлі» не відповіли на запит журналістів.

Про те, що «найближчим часом» може бути оголошено про «нове партнерство» щодо «Євротек-Югра», наприкінці серпня говорив заступник голови «газпром нєфті» вадім яковлєв.

«Євротек-Югра» володіє пошуково-оціночними ліцензіями на ділянки Свердловську, Кілейську, Карабаську-3 і Карабаську-9, а також двома видобутками – на Карабаський-1 і Карабаський-2, де розташовано ключовий актив проєкту – родовище імені Ерв'є (колишнє Оур'їнське, видобувні запаси нафти – близько 34 млн тонн). Видобуток поки що не ведеться, але «газпром нєфть» уже готується до розробки.

СП на базі «Євротек-Югра» може стати другим значним партнерством «газпром нєфті» і «лукойлу» – 2021 року вони вже створили паритетне СП на базі «меретояханєфтєгаза» з освоєння крупного Тазівського родовища на Ямалі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти