У початок

Зеленський закликав Євросоюз погодити дієві прайс-кепи на російські енергоресурси

Президент Володимир Зеленський закликав Євросоюз до погодження дієвих прайс-кепів (обмеження максимальної ціни) на російські енергоресурси. Про це він заявив під час онлайн-виступу у Раді ЄС, повідомляє «Бізнес.Цензор».

З його слів, будь-які деструктивні дії росії проти критичної інфраструктури в Україні чи проти підводних кабелів і газогонів у Європі, а також будь-які спроби дестабілізації ринків газу й нафти чи атомної енергетики мають отримувати потужні відповіді всієї Європи.

«Із цього погляду вкрай корисною є ідея прайс-кепів на російський енергетичний експорт. Що сильнішим буде такий інструмент, що нижчими – прайс-кепи, то більше стійкості буде у глобального енергоринку.

І ми закликаємо вас погодити дієві прайс-кепи і на нафту, і на нафтопродукти, і на газ із росії. Ці прайс-кепи мають бути такими, щоб держава-терорист точно була позбавлена здатності фінансувати війну завдяки глобальному ринку», – наголосив очільник Української держави.

Зеленський підкреслив, що фінальною метою всієї енергостратегії Європи має бути повна незалежність європейського континенту від брудних російських енергоресурсів.

У межах цієї перспективи Україна зможе стати новим надійним великим постачальником «зелених» енергоресурсів для всієї Європи, додав президент.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти