У початок

Збитки довкіллю від бомбардування нафтобаз зросли до 51,8 млрд грн

Через ракетні атаки російської федерації паливної інфраструктури України з початку повномасштабного вторгнення рф по 6 жовтня 2023 року екології України завдано збитків на 51,8 млрд грн. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція (ДЕІ) на своєму сайті. 

«Ми кажемо про збитки, яких завдає природі воєнна агресія російської федерації, – зазначають фахівці ДЕІ. – Вибухи [нафтобаз, НПЗ, АЗС]… й горіння, яке слідує за цим, викидають в атмосферу шкідливі речовини, що впливають на якість повітря».

Ці збитки, йдеться у повідомленні, мають «негативний вплив на наше оточення, здоров'я людей і впливають на стан природи, який ми спільно зобов'язані зберегти».

Так, за оцінками ДЕІ, за період з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року по 6 жовтня, тобто трохи більше, ніж за 1 рік і 7 місяців, довкіллю завдано збитків на 2 131 173 988 338 грн.

Від вибухів і пожеж, які спричиняють викиди оксидів азоту і сірки, головним чином страждає повітря, чим завдається шкоди здоров’ю населення.

У цьому разі йдеться передусім про ракетні й дронові атаки на паливну інфраструктуру країни. Під час атак на нафтобази й НПЗ за цей час згоріло 721,8 тис. т (+2,8 тис. т порівняно з вересневими даними) нафтопродуктів, чим довкіллю завдано збитків на 51,8 млрд грн (з 22 вересня поточного року ця цифра зросла на 211,1 млн грн).

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни понад 30 нафтобаз і нафтопідприємств України було уражено ракетними обстрілами, ворог постійно тримає їх під прицілом і щомісяця атакує 3-4 об’єкти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти