У початок

Завод продавав технічний спирт, яким потім розбавляли пальне на АЗС, — БЕБ

Директору компанії з виробництва біоетанолу оголошено підозру в ухиленні від сплати 45 млн грн податків. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) України на своєму сайті.

Як зазначається, головний підрозділ детективів БЕБ викрив товариство з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах.

«Слідством встановлено, що посадові особи підприємства налагодили незаконне виробництво технічного спирту під виглядом універсального органічного розчинника, який не входить до акцизної групи товарів», – повідомляє прес-служба бюро.

Проаналізувавши фінансово-господарську діяльність, детективи встановили, що товариство продавало виробникам пального та АЗС біоетанол під виглядом розчинника без сплати акцизного податку. Останні змішували хімічну продукцію з пальним для збільшення його обсягу, кажуть у БЕБ.

Такі дії призвели до ухилення від сплати 45 млн грн акцизного податку. Завдані збитки підтверджено аналітичним продуктом і висновком судово-економічної експертизи КНДІСЕ.

За результатами проведених обшуків у офісних приміщеннях, на виробничих потужностях заводу та за адресами проживання фігурантів детективи бюро вилучили понад 130 тис. л біоетанолу й 38 тис. л розчинника. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 6,7 млн грн. Окрім того, детективи БЕБ вилучили необліковану готівку: долари, євро й гривню в еквіваленті понад 35 млн грн.

***

Наразі керівнику компанії повідомлено про підозру. Досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) і ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання підакцизних товарів) Кримінального кодексу України триває.

Оперативний супровід здійснюють співробітники Служби безпеки України. Процесуальне керівництво – прокурори Офісу генпрокурора.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти