У початок

Завод BP у Роттердамі майже припинив виробництво пального

За даними голландської профспілки CNV, наприкінці минулого тижня стався серйозний інцидент на нафтопереробному заводі в Роттердамі, другому за величиною нафтопереробному заводі в Європі. Про це повідомив Bloomberg.

Зазначається, що на нафтопереробному заводі стався неконтрольований викид пари. Зараз працівники заводу намагаються розв'язати проблему. «Пара є основним джерелом енергії для нафтопереробного заводу», — сказав Стів Сойєр, директор із нафтопереробки наукової компанії FGE. З його слів, якщо постачання буде втрачено, багато установок, якщо не весь НПЗ можуть зупинитися.

BP проводила планові роботи на НПЗ з вересня. Зі слів джерела, знайомого з цим питанням, компанії не вдалося повернути в експлуатацію ключову установку з виробництва бензину, як планувалося на початку листопада.

В Європі компанія BP оперує чотирма НПЗ (два в Німеччині й по одному — в Іспанії і Нідерландах) загальною потужністю 42,1 млн тонн. На заводі в Нідерландах нафтопереробні потужності складають 19,7 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти