У початок

Затримка терміналів СПГ в Індії є перешкодою для реалізації планів уряду країни

Кілька запропонованих Індією проєктів імпорту скрапленого природного газу борються із затримками, що ставить новий виклик планам прем’єр-міністра Нарендри Моді збільшити використання цього палива, повідомляє Bloomberg.

Два плавучих імпортних термінали не досягли цільових показників введення в експлуатацію минулого року після стрімкого зростання цін на СПГ, що знизило попит і порушило плани імпорту, заявив Аюш Агарвал, аналітик S&P Global, під час «круглого столу» для ЗМІ в четвер. З його слів, жоден із заводів не планується запустити раніше 2025 року.

Нью-Делі намагається збільшити потужності імпорту СПГ, щоб збільшити частку природного газу в енергетичному балансі до 15% до 2030 року з приблизно 6% зараз. Цей крок спрямовано на те, щоб допомогти знизити залежність від більш брудних видів викопного палива, таких як вугілля й нафта.

Індійські споживачі дуже чутливі до ціни, оскільки газ прямо конкурує з дешевшими альтернативами, а закупівлі СПГ різко впали торік через енергетичну кризу. Сектор добрив, який значною мірою субсидується урядом, був ключовим чинником зростання попиту на СПГ в Індії, сказав Агарвал.

Що ще гірше, три з шести діючих СПГ-терміналів Індії працюють нижче від 20% потужності через високі спотові ставки й проблеми з інфраструктурою, такі як відсутність сполучної мережі трубопроводів. У той час як Adani Total Gas Ltd. введе в експлуатацію новий термінал на східному узбережжі в другому кварталі цього року, об’єкт може працювати на меншій потужності, оскільки фірми, які підписали контракт на використання заводу, ще не забезпечили постачань за кордон.

Наразі невідомо, коли почнуть працювати два пропоновані плавучі імпортні термінали в Індії. Проєкт Jaigarh компанії H-Energy Pvt Ltd. не має плавучого терміналу, заброньованого для імпорту палива, а Jafrabad компанії Swan Energy Ltd. не запуститься до 2024 року через напружену ситуацію на ринку палива, сказав Агарвал.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти