У початок

Затору з бітумовозів у «Виступовичах» уже немає, – глава Київської митниці

Також є російською мовою

Ситуація з накопиченням бітумовозів на ранок понеділка, 21 вересня, в пункті пропуску «Виступовичі» значно поліпшилася. Про це enkorr повідомив глава Київської митниці Держмитслужби Сергій Слінко.

«Нині затору з перевізниками бітуму немає. Черга справді є, орієнтовно 500 транспортних засобів, але вона виникла з перевізників інших груп товарів. Після вжитих заходів транспорт з бітумом перевізники більше не блокують», – сказав він.

Сергій Слінко пояснив, що зараз оформляються 20 автомобілів з бітумом, ще 20 чекають на заїзд у пункт пропуску. «Решта транспортних засобів оформляється в звичайному режимі. Поки діє заборона уряду щодо пункту пропуску «Нові Яриловичі», ми працюватимемо в такому режимі. Ситуація контролюється», – зазначив він.

За інформацією Київської митниці Держмитслужби, на вихідних водії вантажівок створювали перешкоди для пропуску бітумовозів у зону митного контролю. Через це 19 вересня було оформлено 61 бітумовоз, а з полуночі 20 вересня – тільки 6.

Учасники ринку підтверджують інформацію про те, що ситуація з пропуском бітумовозів налагодилася, і те, що водії інших вантажівок перестали блокувати пропуск автомобілів з бітумом.

Відзначимо, паломники-хасиди станом на вечір 18 вересня залишили територію на кордоні з Білоруссю біля пункту пропуску «Нові Яриловичі», але його роботу ще не відновлено.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook заявив, що «залишилося прибрати територію – і КПП «Нові Яриловичі» зможе відновити свою роботу».

Нагадаємо, з 14 вересня на білорусько-українському кордоні почали збиратися хасиди, котрі намагалися потрапити в Україну і поїхати в Умань Черкаської області на святкування іудейського Нового року Рош га-Шана, який цього року відзначається 18-20 вересня.

Рішенням уряду КПП було закрито, а транспорт – переспрямовано на пропускний пункт «Виступовичі» (Житомирська область). В результаті, за словами очевидців, затор з бітумовозів розтягнувся на 7 км.

За повідомленням джерел у Київській митниці Держмитслужби, додаткове навантаження на «Виступовичі» склало близько 400 одиниць на добу, тоді як його добова пропускна спроможність становить усього 120 одиниць вантажних автомобілів. За повідомленням джерела, митниця збільшила кількість інспекторів, а оформленню бітуму надали найвищого пріоритету, водночас фактично оформляється близько 500 транспортних засобів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти