У початок

Засідання наглядової ради «Укрнафти» з розподілу активів компанії відбудеться 25 лютого

Також є російською мовою

Засідання наглядової ради ПАТ «Укрнафта» відбудеться 25 лютого 2021 р. у режимі відеоконференції. Головною темою зустрічі стане розгляд питання з розподілу активів «Укрнафти» за бізнес-напрямами (нафта і газ) між НАК «Нафтогаз України» і міноритарними акціонерами.

Про це йдеться у повідомленні, адресованому главі й членам наглядової ради. Текст документа має enkorr.

На наглядову раду також виноситься питання про рекомендації Комітету з аудиту Наглядової ради ПАТ «Укрнафта» щодо затвердження виконання ключових показників ефективності (КПЕ) директора департаменту внутрішнього аудиту Бутенка В.Р. на 2020 рік.

Відзначимо, що сьогодні НАК «Нафтогаз України» як мажоритарний акціонер ПАТ «Укрнафта» спрямував наглядовій раді нафтової компанії повідомлення про необхідність розпочати вивчення і розгляд питання розподілу її активів по бізнес-напрямах із міноритарними акціонерами.

Як повідомляв enkorr, про початок перемовин між «Нафтогазом» і групою «Приват» щодо розподілу активів «Укрнафти» стало відомо влітку 2018 р..

Нагадаємо, Верховна Рада в листопаді 2020 року ухвалила закон про взаємні розрахунки між «Нафтогазом», «Укрнафтою» і бюджетом на суму понад 42,5 млрд грн, які було проведено у грудні. Тим часом борги перед «Укрнафтою» залишаються як у міноритарних акціонерів, на користь яких у 2013-2015 роках було виведено близько 20 млрд грн, так і з боку державного акціонера за відібраний непроплачений газ обсягом 8 млрд кубометрів. Цей епізод зокрема є предметом позову міноритарних акціонерів «Укрнафти» до держави Україна на суму $5,4 млрд.

Міністр юстиції Денис Малюська раніше повідомив, що Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма вже в лютому 2021 року може винести фінальне рішення у цій справі.

Також нагадаємо, глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв в одному зі своїх інтерв'ю відзначав, що після здійснення взаєморозрахунків група має намір провести з міноритарними акціонерами «Укрнафти» перемовини з розділення активів компанії. За його словами, без розподілу активів «Укрнафти» група не зможе вийти на IPO, як це передбачає затверджена в жовтні 2020 року політика власності «Нафтогазу».

Довідка enkorr

НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», ще 42% володіють компанії групи «Приват» Ігоря Коломойського і його партнерів. «Приват» здійснює операційний контроль над «Укрнафтою» з лютого 2003 р.. Попри низку вжитих кроків щодо посилення ролі держави в управлінні «Укрнафтою», йому так і не вдалося взяти під контроль ситуацію в компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти