У початок

Запуск нового НПЗ Pemex у Мексиці, ймовірно, перенесуть – Reuters

Мексиканська державна енергетична компанія Pemex навряд чи почне вироблятиме пальне на своєму новому нафтопереробному заводі (НПЗ) Olmeca до кінця року.

Як повідомили Reuters п’ять джерел, цього не станеться навіть попри тиск влади, яка хоче його запуску до закінчення терміну повноважень президента.

Нещодавно генеральний директор Pemex Октавіо Ромеро під час галузевого заходу наполягав, що НПЗ «запрацює на повну потужність наступного місяця».

Проте два джерела агентства, які знають деталі будівництва, сказали, що інженери все ще працюють над окремими частинами НПЗ, а потім зіштовхнуться  з ще більшою проблемою їх з’єднання.

Одне з джерел, інженер, описало цей останній крок як надзвичайно складний і «болісний» процес проб і помилок, який займає місяці.

Інше джерело, також інженер, повідомило, що за найоптимістичнішим сценарієм перша з двох виробничих ліній НПЗ буде готова в жовтні-листопаді.

«Технічно й операційно НПЗ поки що в порядку, але проблема полягає в очікуваннях, які було створено», — сказало джерело. З його слів, публічно поширена офіційними особами інформація «не враховує більше технічних критеріїв» щодо того, як працює НПЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти