У початок

Запуск кувейтського НПЗ Аль-Зур затримується через технічний збій

Будівництво кувейтського нафтопереробного заводу Аль-Зур було перенесено на кінець літа через технічну несправність, заявив виконавчий директор Kuwait Petroleum Corporation.

В інтерв'ю Bloomberg News шейх Наваф ас-Сабах сказав, що будівництво третьої секції нафтопереробного заводу було відкладено через технічний збій, який змусив завод зупинити роботу минулого місяця.

«Ми очікуємо цього на ранніх етапах експлуатації, особливо для світового масштабу нафтопереробного заводу такого розміру», — цитує аль-Сабаха в інтерв’ю, опублікованому у вівторок.

Аль-Сабах сказав, що компанія нині експлуатує дві з трьох секцій на нафтопереробному заводі після того, як збій змусив припинити роботу всього підприємства на два тижні, повідомляє Bloomberg, а третя лінія, як очікується, запрацює в червні.

Аль-Сабах також зазначив, що перспективи споживання нафти в Китаї є «обнадійливими», незважаючи на зустрічний вітер.

За даними Bloomberg, Al-Zour збільшить нафтопереробні потужності Кувейту на 615 тис. барелів на день (б/д) після завершення будівництва, що зробить його одним із найбільших нафтопереробних підприємств на Близькому Сході.

За даними Управління міжнародної торгівлі, Кувейт, один із найбільших у світі виробників нафти, створює майже половину свого валового внутрішнього продукту (ВВП) і близько 90% державного експортного доходу від продажу нафти.

Велика частка експорту нафти з Кувейту припадає на азіатських клієнтів, причому найбільшим покупцем є Китай, за ним ідуть Південна Корея, Індія, Японія і В’єтнам.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти