У початок

Індонезія розглядає обмеження на експорт СПГ серед нових правил торгівлі – ЗМІ

Міністерство з питань морського суверенітету та енергетики країни каже, що вантажовідправник № 6 прагне визначити пріоритет внутрішніх потреб. Пропозиція не вплине на існуючі угоди про постачання, повідомляє Bloomberg.  

Індонезія розгляне нові обмеження на експорт скрапленого природного газу (СПГ), потенційне розширення обмежень на торгівлю, які раніше пошилися на ринки нікелю, вугілля і пальмової олії.

Зі слів Джоді Махарді, заступника міністра з питань морського суверенітету та енергетики Індонезії, країна хоче забезпечити адекватне постачання газу всередині країни й прагне збалансувати місцеве споживання та експортні зобов’язання.

«Ми віримо, що ця політика матиме позитивний вплив на задоволення внутрішніх енергетичних потреб, заохочення зростання вітчизняної промисловості й дотримання існуючих експортних зобов’язань», — сказав Махарді, додавши, що запланована політика «не має на меті скорочення або припинення експорту газу в цілому».  

Індонезія торік була шостим у світі експортером СПГ, згідно з даними відстеження руху суден. Країна намагається визначити пріоритетні обсяги газу для свого внутрішнього ринку, щоб сприяти економічному зростанню, а після того, як проблеми з ланцюгом постачань у поєднанні з промисловим відновленням після пандемії минулого року призвели до глобального скорочення постачань палива.

Нові експортні контракти на СПГ або продовження існуючих угод може бути заборонено для визначення пріоритетів потреб внутрішніх споживачів, заявив міністр координації інвестицій і морських справ Лухут Панджайтан на брифінгу у вівторок, повідомляє Jakarta Post.

Зі слів Лухута, це не вплине на існуючі контракти, і готується звіт для президента Джоко Відодо. Нещодавно міністр також поставив під сумнів плани експорту електроенергії до Сингапуру.

Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, контракти на СПГ з індонезійськими постачальниками обсягом приблизно 10 млн тонн на рік закінчуються до 2030 року. Це становить приблизно половину експортного потенціалу країни.

Індонезія розширює видобуток газу, що має задовольнити місцевий попит і забезпечити додаткові обсяги для експорту, заявив у середу Дві Соетджіпто, голова національного регулятора нафти та газу SKK Migas.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти