У початок

Запаси сирої нафти в США впали через НПЗ і високий експорт

Запаси сирої нафти в США впали на 12,5 млн барелів за тиждень, що закінчився 19 травня, оскільки нафтопереробні заводи продовжували збільшувати видобуток, а експортний попит залишався високим, показали дані Управління енергетичної інформації США 24 травня.

Аналітики, опитані S&P Global Commodity Insights, очікували, що запаси сирої нафти скоротяться в середньому на 500 тис. барелів, хоча в кінці травня Американський інститут нафти повідомив про зниження запасів на 6,8 млн барелів.

Видобуток сирої нафти в США зріс на 100 тис. барелів на добу (б/д), до 12,3 млн б/д, залишаючись у межах встановленого діапазону 12,2-12,3 млн б/д, який спостерігався з початку року.

Внутрішній попит був вищим, оскільки чисте споживання нафтопереробних заводів США зросло на 79 тис. б/д, до 16,1 млн б/д. Проте обсяги надходження впали на 131 тис. б/д, до 8,9 млн б/д на узбережжі Мексиканської затоки США, де спостерігалося основне зниження запасів сирої нафти. Запаси нафти USGC впали на 11,4 млн барелів, до 244,8 млн барелів за тиждень, що закінчився 19 травня.

Згідно з даними EIA, імпорт сирої нафти в США впав на 1 млн б/д, до 5,9 млн б/д, а імпорт USGC знизився на 441 тис. б/д, до 1 млн б/д. А експорт сирої нафти США, основна частина якої надходить з USGC, піднявся на 239 тис. б/д, до 4,6 млн б/д.

Теоретично обсяг комерційних запасів сирої нафти повинен був бути обмежений вивільненням 1,6 млн барелів зі стратегічного резерву нафти США, які буде експортовано, перероблено на нафтопереробному заводі або розміщено на комерційному зберіганні.

Запаси з SPR впали на 13,6 млн барелів з тижня, що закінчився 24 березня, у рамках санкціонованого Конгресом продажу 26 млн барелів, постачання яких має бути завершено до кінця червня.

Щотижневі дані можуть бути нестабільними, але довгострокові тенденції свідчать про збільшення кількості нафтопереробних заводів і високий експортний попит.

Згідно з даними EIA, чисті надходження сирої нафти в США зросли на 1,1 млн б/д з початку березня, причому 919 тис. б/д припадає на USGC.

Аналітики S&P Global очікували, що відключення нафтопереробних заводів у США впадуть на 240 тис. б/д, до 650 тис. б/д за тиждень, що закінчився 19 травня, і очікують, що відключення впадуть до 530 тис. б/д за тиждень, що закінчився 26 травня.

Дані Kpler показують, що в травні США експортували 121 млн барелів сирої нафти, що відповідає рівням квітня.

У той час як спотовий арбітраж для WTI MEH у Європі наразі закрито, арбітраж до Азії відкритий, при цьому WTI MEH має перевагу перед Tapis, показують дані S&P Global. Крім того, дані показують, що Марс має перевагу перед Дубаєм в Азії.

Дані Kpler також показують збільшення імпорту сирої нафти водним транспортом США в травні, що, ймовірно, задовольнить підвищений попит нафтопереробників, які повертаються з ремонту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти