У початок

Запаси сирої нафти в США скоротилися на 4,6 млн барелів

Згідно з даними Управління енергетичної інформації США, запаси сирої нафти в США за тиждень, що закінчився 14 квітня, за винятком стратегічного запасу нафти, зменшилися на 4,6 млн барелів порівняно з попереднім тижнем.

Згідно зі звітом EIA, запаси сирої нафти в США приблизно на 2% перевищують 5-річний середній показник для цієї пори року.

EIA повідомила, що загальні запаси автомобільного бензину зросли на 1,3 млн барелів і приблизно на 6% нижче від 5-річного діапазону для цієї пори року. Запаси готового бензину і компонентів змішування зросли минулого тижня. Запаси дистилятного палива зменшилися на 400 тис. барелів і приблизно на 11% нижче відсереднього 5-річного значення для цієї пори року.

Запаси пропан-пропілену скоротилися на 700 тис. барелів і приблизно на 27% перевищили середній показник за 5 років для цієї пори року, повідомляє EIA.

За тиждень, що закінчився 14 квітня, обсяг виробництва нафтопереробних заводів у США становив у середньому 15,8 млн барелів на день (б/д), приблизно на 260 тис. б/д більше, ніж у середньому за попередній тиждень. Нафтопереробні заводи працювали на 91% своєї потужності.

Виробництво бензину скоротилося в середньому на 9,5 млн б/д. Видобуток дистилятного палива зріс у середньому на 4,8 млн б/д.

Середній обсяг імпорту сирої нафти в США склав 6,3 млн б/д, що на 101 тис. б/д більше, ніж минулого тижня. За останні 4 тижні імпорт сирої нафти становив у середньому 6,2 млн б/д, що на 2,3% більше, ніж за аналогічний період торік. Загальний імпорт автомобільного бензину становив у середньому 700 тис. б/д. Імпорт дистилятного палива становив у середньому 113 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти