У початок

Запаси газойлю ARA зростають на тлі зростання імпорту з Індії й Саудівської Аравії

Згідно з даними Insights Global, незалежні запаси газойлю ARA, які включають дизельне пальне й мазут, цього місяця в середньому виросли на 3,5% порівняно з квітнем.

Протягом місяця запаси мазуту в ARA зросли на 1,10 млн барелів, до 8,89 млн барелів, тоді як запаси газойлю збільшилися на 610 тис. барелів, до 18,13 млн барелів.

Після того, як 5 лютого набула чинності заборона ЄС на перероблені російські нафтопродукти, покупці в АРА збільшили імпорт газойлю з таких країн, як Індія й Саудівська Аравія. Це підтримало запаси.

До санкцій ЄС росія була найбільшим джерелом імпорту бензину й дизельного пального в ARA. Проте з лютого покупці ARA постійно збільшували імпорт із країн Близького Сходу й Азії.

За даними системи відстеження вантажів Vortexa, цього місяця регіон імпортував 711 тис. барелів на добу (б/д) газойлю, що на 217 тис. б/д більше, ніж у квітні.

Цього місяця Індія стала головним джерелом імпорту газойлю в ARA, на яку припадає 28% від загального обсягу, за нею йде Саудівська Аравія (18%). Іншими джерелами імпорту газойлю були ОАЕ (16%), США (8%) й Італія (6%).

Запаси мазуту в ARA також значно зросли цього місяця за рахунок зростання чистого імпорту. Через відсутність російського надходження, регіональні покупці останніми тижнями імпортували мазут із Близького Сходу й деяких європейських країн, керуючись даними Vortexa.

Імпорт мазуту в регіон переважно надходив з Німеччини й Саудівської Аравії (18%), зі Швеції (16%) й Польщі (11%). Водночас вантажі мазуту вирушили до Панами (52%), Німеччини (17%), Великобританії (12%) і Франції (9%).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти