У початок

Запаси дизельного пального в США скорочуються, але страх дефіциту зменшується

Запаси дистилятного палива, такого як дизельне пальне й мазут, у США скорочуються з початку березня, зменшуючи деяку частину накопичення за попередні п’ять місяців, головним чином через прискорення експорту, повідомляє Reuters.

Згідно з даними Управління енергетичної інформації США, 14 квітня запаси дистиляту становили 112 млн барелів, що нижче за 122 млн, які було зафіксовано на 3 березня.

Запаси були на 18 млн барелів (-14%, або -1,16 стандартного відхилення) нижче від середнього сезонного значення за попередні десять років, збільшившись із дефіциту в 12 млн (-9%, або -0,73 стандартного відхилення) шістьма тижнями раніше.

Нещодавнє скорочення запасів частково змінило попереднє накопичення, в результаті якого дефіцит скоротився з -31 млн барелів (-22%, або -2,05 стандартного відхилення) 7 жовтня.

Споживання дистилятного мазуту залишається низьким унаслідок широкомасштабного спаду у виробництві й вантажних перевезеннях із третього кварталу 2022 року.

Споживання і виробництво зросли на аналогічну суму з початку березня, що вказує на незначні зміни внутрішнього балансу.

Але чистий експорт значно прискорився, в середньому до понад 0,9 млн барелів на день (б/д) за останні п’ять тижнів з менш ніж 0,7 млн б/д наприкінці січня й на початку лютого, що призвело до виснаження запасів.

Попри нещодавнє скорочення запасів, найближчі ф’ючерсні ціни і календарні спреди залишаються під тиском.

Ф’ючерсні ціни на дизельне пальне з наднизьким вмістом сірки, що постачається в гавань Нью-Йорка, на першому місяці впали вдвічі, до $105 за барель зі $198 наприкінці травня 2022 року після поправки на інфляцію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти