У початок

Закрийте рота: «БРСМ» подала в суд на дослідників якості пального

Також є російською мовою

Мережа «БРСМ-Нафта» звернулася до суду з позовом до Всеукраїнської громадської організації (ВГО) «Інститут споживчих експертиз», в якому вимагає спростувати інформацію про невідповідність стандартам якості палива, яку оприлюднив інститут на основі проведених досліджень. Справу № 910/13756/21 зареєстровано 25 серпня 2021 р. Господарським судом м.Києва. Про це enkorr повідомили в Інституті споживчих експертиз (ІСЕ).

«Письмові претензії від «БРСМ» ми почали отримувати ще в травні, нещодавно отримали позов. Ми були до цього готові. Судячи з усього, компанії простіше судитися з експертними організаціями і журналістами, ніж відмовитися від продажу неякісного пального», – заявив директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

За словами Ю.Чорнобривця, ТОВ «Євро Смарт Пауер» звинувачує ІСЕ в тому, що проби бензину було відібрано з порушенням ДСТУ, отже, невідомо, чий бензин було досліджено в лабораторії, й отримані результати не можна пов'язувати з продукцією, яка реалізується під брендом «БРСМ-Нафта».

«Цей ДСТУ повинні використовувати у своїй роботі державні контролюючі органи, яким наш інститут не є. Ми як звичайний споживач купили бензин на АЗС, взяли чеки і передали зразки в акредитовану лабораторію. Виходить, «БРСМ» просто хоче закрити рот будь-кому, хто спробує говорити не так про якість її пального», – каже директор громадської організації.

За його словами, Інститут споживчих експертиз буде відстоювати свою правоту й відмовляється знімати публікації про дослідження.

«Через застаріле законодавство в галузі захисту прав споживачів і параліч державної системи контролю якості українські автомобілісти за фактом позбавлені змоги захиститися від паливного фальсифікату. Ми намагаємося хоч якось допомогти споживачам виправити цю ситуацію, тому продовжимо займатися своєю справою», – заявив Чорнобривець.

«Характерно, що попри звинувачення нас у необ'єктивності, на колонці АЗС «БРСМ-Нафта» повідомляється, що якість тут перевірено нашим інститутом. Ми, до речі, після проведених досліджень вимагали, щоб вони цю інформацію зняли, але цього не зроблено досі», – зазначив директор ІСЕ.

Як повідомляв enkorr, навесні й улітку цього року Інститут споживчих експертиз провів масштабні дослідження бензину А-92, А-95 і дизпального на АЗС. За результатами лабораторних досліджень було виявлено масові відхилення від встановлених параметрів у мережах SunOil, Мotto, «БРСМ», «Брент Ойл» і «Ас Ойл». У бензинах «БРСМ» і SunOil було виявлено аміни – токсичну речовину, заборонену до використання в паливах не тільки в Україні, але і в Європі й США. В результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки зазначених мереж.

У липні Консалтингова група «А-95» повідомила, що в результаті оприлюднення фактів торгівлі бензином із вмістом ММА імпорт цих компонентів структурами «БРСМ» і Sun Oil було припинено.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти