У початок

Захід звинуватив Туреччину у збої постачання нафти — Financial Times

Представники західної влади звинувачують Анкару у блокуванні проходу через чорноморські протоки й порушенні морських постачань нафти, пише Financial Times.

Чиновники не бачать причин для затримки суден під час проходу через Босфор і Дарданелли й вимагають нормалізувати рух кораблів, зазначається у повідомленні.

Як заявив один зі співрозмовників видання, приблизно 19 з 20 танкерів, що застрягли в заторі, везуть нафту з Казахстану. Ні самі танкери, ні їхній вантаж не потрапляють за дію «стелі» цін на нафту, тому змін у їхньому страховому статусі не повинно бути, підкреслив він.

Таким чином, затримка з постачанням нафти стала результатом дій Анкари, а не цінових обмежень, додав урядовець.

Раніше ЗМІ повідомили, що біля берегів Туреччини утворився затор із кораблів. Як зазначається, він міг виникнути через те, що Анкара з 1 грудня почала вимагати у судів спеціальну страховку — Protection and Indemnity Insurance.

При цьому заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо під час бесіди з заступником глави МЗС Туреччини уточнив, що запроваджена з 5 грудня «стеля» цін на російську нафту не вимагає посилення перевірок суден.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти