У початок

Німецький імпортер СПГ зіткнувся із затримкою розгортання FSRU

Перший плавучий блок зберігання і регазифікації, який прибув у води Німеччини, зіткнувся з місячною затримкою в запуску в балтійському порту «Лубмін» через нормативні перешкоди, повідомляє сайт Upstream.

Neptune FSRU, який є частковою власністю Hoegh LNG Partners, було зафрахтовано спільним підприємством TotalEnergies і приватної компанії Deutsche ReGas для імпорту скрапленого газу в північно-східну Німеччину.

Наприкінці минулого місяця плавучий корабель прибув до портового терміналу острова Руген у Мукрані й мав здійснити 50-кілометрову подорож для остаточного введення в експлуатацію і запуску в Лубміні до 1 грудня.

Регіональні й федеральні органи влади Німеччини пришвидшили процес отримання дозволів, оскільки на постачання російського газу в Німеччину вплинула повномасштабна війна, розв'язана росією в Україні.

17 листопада Deutsche Regas отримав від німецького федерального енергетичного наглядового органу Bundesnetzagentur знакову відмову від регулювання, що, очевидно, відкриває шлях для операцій з імпорту СПГ на наступні 20 років.

Однак дозволи від місцевої влади все ще очікуються, що ставить під сумнів запуск.

Представник Deutsche Regas підтвердив, що Neptune FSRU дістався Мукрана для останньої зупинки на шляху до Лубміна, але з тих пір він зіткнувся з затримкою.

Дату запуску перенесено на кінець грудня, повідомили у Deutsche Regas.

«Введення в експлуатацію, звичайно, може відбутися лише після отримання всіх необхідних дозволів. Відповідальність за процедури погодження несуть відповідні органи», – сказав речник.

Французька компанія TotalEnergies уклала партнерство з Deutsche ReGas у середині 2022 року, зобов’язавшись постачити, встановити й експлуатувати Neptune FSRU.

Після встановлення плавучої установки партнери планували подавати 4,5 млрд кубометрів газу на рік до мережі магістральних газопроводів Німеччини.

Процес отримання дозволів для порту «Лубмін» має охопити другий FSRU і річний імпорт газу обсягом 13,5 млрд куб.

За даними Федерального міністерства економіки Німеччини, щоб позбутися залежності від постачання російського газу через трубопровід, уряд Німеччини підтримав фрахтування п’яти FSRU цього року з метою імпорту принаймні 25 млрд кубометрів газу протягом зими 2023/24. 

Згідно з урядовою програмою Німеччини, два FSRU було зафрахтовано енергетичним розробником RWE у норвезької Hoegh LNG, два блоки, що належать Dynagas зі штаб-квартирою в Монако, було зафрахтовано Uniper, а ще один FSRU, що належить техаській FSRU Excelerate, було зафрахтовано Engie, TES та E.On.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти